به گزارش زمین دار شو به نقل از مهر، امیر امینی در نشست كمیته آمار بخشی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینكه آمار مبنای تحلیل، پژوهش، تصمیم گیری است گفت: از سال ۹۳ كه مباحث آماری شركت ها و دستگاه های تابعه وزارت راه و شهرسازی را یكپارچه سازی كردیم علیرغم اینكه كارشناسان و ظرفیت های خوبی در این وزارتخانه آماده فعالیت آماری بودند ولی هر دستگاه با بهره وری پائین و اتلاف انرژی زیاد اقدام به جمع آوری آمار جداگانه می كرد و ما به سختی توانستیم آمار كلی را جمع آوری كنیم.
وی افزود: وقتی وزیر راه و شهرسازی از ما آمار می خواست ۱۰ تا ۱۵ روز طول می كشید تا آمار را جمع آوری كنیم، پس از آن نیز هیچ دستگاهی آمار ارائه شده از سوی كارشناسان خود را نمی پذیرفت. به معنای دیگر رئوس دستگاه های تابعه وزارتخانه، آمار بدنه آن دستگاه را قبول نداشت.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی تأكید كرد: غیر از آن نیز تا پیش از یك پارچه سازی آمار این وزارتخانه، آمار موجود به هیچ عنوان ارائه نمی شد و حتی پژوهشگران نیز نمی توانستند از آمار و ارقام دستگاه های تابعه راه و شهرسازی استفاده كنند. این در حالی است كه روزانه ۴۰ درصد از زندگی مردم با شرح وظایف وزارت راه و شهرسازی آمیخته است.
امینی گفت: در چنین موقعیتی بود كه ما موضوع یكپارچه سازی آمارهای وزارت راه و شهرسازی را بدون اینكه در امور داخلی دستگاه ها دخالت كنیم، آغاز كردیم و در حال حاضر به جایی رسیده ایم كه آمارهای هر دستگاه طی دو یا سه مرحله وارد سامانه جامع آماری وزارت راه و شهرسازی (سجا) می شود.
وی با بیان اینكه این سامانه را پس از طراحی نیز بازسازی ساختاری كردیم تصریح كرد: محصول این كار داشتن یك سامانه منسجم با سلول های مستقل است كه اطلاعات آن به صورت ماهانه آپدیت می شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: از امروز كه این سامانه به صورت رسمی رونمایی می شود داده ها نیز به صورت روزانه امكان به روز رسانی وجود خواهد داشت كه حجم جابجایی داده ها را به شدت بالا می برد. ضمن اینكه امكان فعالیت جدی تر را برای تحلیل گران و پژوهشگران فراهم می كند.
امینی در بخش دیگری از اظهارات خود، سامانه آماری دیگری ار در وزارت راه و شهرسازی معرفی و عنوان كرد: سامانه «متا» كه تا به حال ۸۰ هزار لایه جی آی اس در كشور جمع آوری شده است، سامانه ای است كه هر یك از دستگاه ها و ادارات استانی در سراسر كشور بخواهد قراردادی با شركت مشاور امضا كند قبل از امضاء می بایست نقشه را از این سامانه استعلام كند تا اگر دیتای آن موجود نباشد بتواند قرارداد ببندد. این سامانه تا اواسط مهرماه قابل دسترسی خواهد بود.
وی در پایان با انتقاد از سازمان امور استخدامی خاطرنشان كرد: این سازمان حاضر به پذیرش و صدور مجوز استقرار دفتر اطلاعات و آمار وزارت راه و شهرسازی نبوده و ما به سختی توانستیم اهمیت تهیه آمار و اطلاعات را به آنها معرفی كنیم.